Анонси

      Назад

      Робота Чернігівського міського центру СССДМ з особами, які мають особливі потреби

      Робота Чернігівського міського центру СССДМ з особами, які мають особливі потреби

      Найбільш актуальними завданнями соціальної роботи щодо осіб з інвалідністю є забезпечення рівних з усіма іншими громадянами України можливостей у реалізації їх прав, усунення обмежень у їхній життєдіяльності, створення сприятливих умов, які дозволяють особам з інвалідністю вести повноцінний спосіб життя, брати активну участь у житті суспільства, виконувати свої цивільні обов'язки.

      З метою забезпечення прав дітей та молоді з особливими потребами на розвиток творчих здібностей дітей та молоді даної категорії, умов для їх самореалізації, подолання комплексу неповноцінності, підвищення рівня самоповаги та самооцінки, творчий ріст та розвиток, організацію цікавого та змістовного дозвілля, при Чернігівському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з 19 січня 2004 року діє творча майстерня. Це форма групової роботи, що об’єднує на добровільних засадах дітей та молодь з функціональними обмеженнями, а також їхніх батьків.

      Метою занять є самопізнання власної особистості, розвиток творчих здібностей та пізнавальних процесів, самовдосконалення.

      На черговому занятті творчої майстерні діти разом із батьками виготовляли дерево життя та достатку. Кожному учаснику хотілося, щоб воно було б вічним і щедрим…

      Отже на даний час, основним завданням соціальної роботи з особами, які мають інвалідність, є об'єднання зусиль як державних органів, так і суспільних для найбільш повного задоволення потреб даної категорії населення й самореалізації осіб з обмеженими можливостями.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51