Анонси

      Назад

      Семінар для новопризначених спеціалістів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

      15 лютого 2018 року в Чернігівському обласному центрі соціальних служб для сім’ї дітей та молоді проводиться навчальний семінар - тренінг для новопризначених спеціалістів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та фахівців, які надають соціальні послуги в об’єднаних територіальних громадах, з питань організації роботи з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, профілактики соціального сирітства, формування відповідального батьківства.

      У будь-якому суспільстві турбота про дітей, сім’ю становить основу державної та регіональної соціальної політики. Надання соціальних послуг родинам, які потрапили у складні життєві обставини, направлено на збереження сім’ї для дитини і розглядається як основний і найбільш ефективний спосіб вирішення проблем соціального сирітства. Але на жаль, нерідко родина сама не може справитись із кризовою ситуацією та потребує сторонньої, кваліфікованої підтримки і тоді на допомогу приходять соціальні працівники центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та фахівців, які надають соціальні послуги в об’єднаних територіальних громадах. Послугами центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в 2017 році охоплено 24591 сім’ї, з них 5005 сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, що складає 20 %.

      У зв’язку з децентралізацією в області створено 37 об’єднаних територіальних громад. Функції щодо надання послуг у сфері соціальної підтримки сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, виконують фахівці із соціальної роботи чи спеціалісти сільських/селищних рад на яких покладено функції фахівців із соціальної роботи. Тому, з метою підвищення кваліфікації фахівців із соціальної роботи, ознайомлення їх з інноваційним та новими методами, які спрямовані на попередження потрапляння сімей та осіб у складні життєві обставини, виявлення їх на ранніх етапах кризової ситуації, проводиться вищезазначений семінар.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51