Анонси

      Назад

      У Чернігові навчаються кандидати у патронатні вихователі

      10 лютого 2018 р. у м. Чернігові розпочалося навчання кандидатів у патронатні вихователі та їх помічників. Його мета – формування компетентності кандидатів у патронатні вихователі у питаннях догляду, виховання та реабілітації влаштованої в сім’ю патронатного вихователя дитини, взаємодії з батьками та спеціалістами, залученими до організації послуги патронату над дитиною, у процесі забезпечення найкращих інтересів дитини та надання послуг її сім’ї.

      Програма навчання реалізується у форматі тренінгів, які проводить національний тренер МБО Партнерство «Кожній дитині» із залученням психологів обласного та міського центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

      До відома:

      Патронат над дитиною – соціальна послуга, розроблена на основі найкращих європейських та міжнародних практик догляду дітей, які тимчасово залишилися без батьківського піклування. Ця комплексна послуга передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя у період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин та у період прийняття рішення щодо подальшої долі дитини. Надання послуги патронату дитині забезпечується, в першу чергу, патронатним вихователем. З моменту передачі її під патронат саме патронатний вихователь несе повну відповідальність за життя, збереження та покращення здоров’я дитини. Він професійно та майстерно налагоджує стосунки з дитиною, яка розлучена зі своїми батьками, оцінює її потреби, створює сприятливі, комфортні умови для розвитку та соціально психологічної реабілітації дитини, формування чи підтримки важливих для неї родинних стосунків, а також готує дитину до повернення у свою родину, або допомагає налагодженню контактів дитини з її новою сім’єю.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51