Анонси

      Назад

      Профілактика правопорушень серед неповнолітніх

      Формування людини, як відомо, починається з дитинства. В молоді роки закладається основа не тільки відповідних знань, але й норм поведінки, звичок, потреб особи. Виховання молодого покоління - це виховання майбутнього кожної держави, і майбутнє залежить не тільки від рівня професійної підготовки цього покоління, але й від його моральних якостей.

      Сьогодні надто актуальною виступає проблема правопорушень серед дітей.

      Серед ключових чинників ризику щодо можливості скоєння злочинів неповнолітніми можна назвати такі: недостатній рівень правосвідомості та правових знань; брак організованої системи дозвілля; вживання алкогольних та наркотичних речовин; низький рівень правових знань батьків та недостатня увага з їхнього боку до виховання тощо.

      Основними складовими роботи працівників Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Чернігівського міського відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції є оцінка, планування і контроль за поведінкою молодої особи, яка перебуває на обліку.

      Важливим компонентом цієї роботи є контроль за ефективністю заходів індивідуальної профілактики.

      08.02.2018 року до неповнолітніх, засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, за місцем їхнього проживання завітали представники соціальної служби та Новозаводського районного сектору ЧМВ ПП.

      Метою заходу було попередження правопорушень у майбутньому та необхідності стати на шлях виправлення, утвердження цінностей здорового способу життя, налагодженню контакту із соціальним оточенням.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51