Анонси

      Назад

      Профілактична робота з підлітками

      Чернігівським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді з метою запобігання дитячій безпритульності та бездоглядності, профілактики правопорушень, злочинів, негативних проявів серед дітей, такі як вживання алкогольних напоїв, тютюнових та наркотичних засобів, систематично проводиться відповідна робота, спрямована на профілактику та усунення негативних явищ.

      Одним із видів такої роботи є проведення профілактичних бесід, лекцій, відеолекторіїв.

      Так, у січні місяці п. р. працівники ЧМЦСССДМ відвідали обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Зелений гай».

      В ході проведення профілактичної роботи із підлітками, лектори ознайомили їх із статистикою щодо скоєних підлітками правопорушень у місті у 2017 та поточному році, закликаючи при цьому бути мудрими і виваженими у своїх вчинках. Адже, основною причиною скоєння злочинів та правопорушень серед неповнолітніх є вживання алкогольних та психотропних речовин. Тому, бесіда щодо профілактики правопорушень та зниження асоціальних проявів у підлітків тісно перепліталася з бесідою стосовно пропаганди здорового способу життя. Наводилися конкретні негативні приклади підлітків та молоді, які «скотилися із соціальних сходинок», втративши найцінніші речі - здоров'я, повагу та благополучне майбутнє через зловживання алкоголем та наркотиками.

      Також надані роз’яснення стосовно прав дітей та відповідальності за скоєні правопорушення. Під час проведення невимушеної бесіди діти мали можливість отримати відповіді на запитання. А, враховуючи те, що 22 січня - День Соборності України, соціальні працівники акцентували увагу присутніх на виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, нацiональної свiдомостi i людської гiдностi, вiдродження паросткiв духовностi, формування рис громадянина Української держави; поглиблення знань про iсторичний факт злуки українського народу, його значення; виховання.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51