Анонси

      Назад

      Святий Миколай приходить до кожного

      День святого Миколая - це день святкування та вшанування пам'яті Святого Миколая. За традицією, напередодні діти отримують подарунки. Тому вони вірять у диво, звершуване святим Миколаєм і вчаться в святого бути милосердними.

      Спеціалісти Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели акцію в обласному дитячому протитуберкульозному санаторії «Зелений гай», приурочену цьому святу.

      Мета заходу – привернення уваги до проблеми милосерддя та взаємоповаги, організація дозвілля дітей, утвердження цінностей здорового способу життя. Діти були залучені до участі у вікторині «Новий рік іде», конкурсах на краще знання пісень, віршів, мультфільмів про зиму, іграх, тренінговій роботі «Твій вибір». Психолог ЧМЦСССДМ провів корекційні вправи для дітей, які потребують додаткової уваги.

      А ще всі разом малювали зиму та свої бажання, про що свідчить виставка кращих малюнків. Санаторію був переданий DVD та записані на диски мультфільми про Новий рік, які залюбки дивитимуться діти.

      Для малечі Коропщини, чиї батьки захищали рідний край від ворожої агресії на сході України, працівники центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді району і громади в актовому залі територіального центру Коропської селищної ради провели традиційне свято. Також були присутні на заході й самі демобілізовані захисники України.

      Цей захід вкотре нагадав дітворі, що їхніх батьків, як справжніх патріотів, цінує держава та весь український народ.

      Цікава концертна програма супроводжувалась конкурсами. Інтенсивність дитячих аплодисментів та шквал справжніх емоцій переповнював зал відчуттям справжнього свята. А скільки радості було від подарунків та солодощів!

      Приємні враження залишилися і в батьків, адже й вони на мить перетворилися на маленьких хлопчиків та дівчаток, згадуючи і свої новорічні ранки. На жаль, всі свята колись закінчуються, закінчився і цей. Але дитячі посмішки, веселі оченята залишилися на безлічі фотографій, що зафіксували найприємніші моменти життя.

      Святий Миколай не міг оминути стіни Менської районної лікарні. Своїми помічниками з Менського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді він передав маленьким пацієнтам чудовий настрій та солодкі подарунки. Незважаючи на те, де перебувають дітки, свято завжди має залишатися святом. Сьогодні фахівці МРЦСССДМ потрудилися на славу, організували конкурси та подарунки для малечі, адже всі знають, що підтримка та позитивний настрій допомагають в одужанні. Кошти на придбання солодких подарунків надала Менська райдержадміністрація. Настоятель Свято-Троїцької церкви Василь Томишин надав солодощі для поздоровлення зі святом дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

      Протоієрей православної церкви Свято-Вознесенської церкви отець Олександр у співпраці з Корюківським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організували благодійний обід для 30-х дітей, родини яких перебувають в полі зору фахівців із соціальної роботи. Представник соціально-відповідального бізнесу надав кошти центру для придбання подаруночків для 20 дітей, родини яких перебувають у складних життєвих обставинах.

      В ніжинському районі у рамках заходів до Дня святого Миколая, зібралися представники 20 родин, які отримали продуктові набори від Асоціації Іспанії «Іди з нами». У січні цього року Ніжинський районний Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розпочав співпрацю із Асоціацією, яка дала чудові результати. 49 родин, які потрапили у складні життєві обставини, отримали продуктові набори, 43 сім'ї - одяг, що був у користуванні, 9 – комплекти постільної білизни. Директор ЦСССДМ Олена Подпоріна привітала всіх зі святами, Новорічними та Різдвяними, щиро подякувала благодійникам в особі координатора Асоціації Людмили Герасименко, зичила їм здоров’я, оптимізму, позитиву. А своїм підопічним – затишку й миру в родинах, якнайменше конфліктних ситуацій.

      Заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко долучилася до привітань, і наголосила, що виконавча влада не лише контролює ситуацію в родинах, а й допомагає їм. Одна із форм роботи – пошук потенційних спонсорів. Оксана Миколаївна подякувала благодійникам за допомогу, підтримку, порозуміння. Спілка Самаритян України Чернігівського об’єднання в особі її керівника Ірини Балакірєвої передала родинам ще й новорічні подарунки. Тож, Святий Миколай був щедрим до конкретних 20 сімей із району (багатодітних, переселенців, неповнолітньої мами та матерів-одиначок) - продуктові набори і солодощі їхні свята зроблять справді щедрими.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51