Анонси

      Назад

      Розпочав роботу семінар щодо пошуку та відбору сімей кандидатів у патронатні вихователі

      14 листопада 2017 року розпочав роботу навчальний семінар для спеціалістів районних та міських центрів СССДМ, об’єднаних територіальних громад щодо ефективного пошуку та первинного відбору кандидатів у патронатні вихователі, а також запровадження патронату на рівні місцевих громад.

      Спеціалістами відповідних служб буде проведено обговорення алгоритму запровадження послуги патронату та її надання тимчасово влаштованим під патронат дітям та їхнім родинам. Загалом у семінарі візьмуть участь 16 спеціалістів відповідних структур, а також представники діючих об’єднаних територіальних громад.

      Довідка. Патронатним вихователем може бути повнолітня особа, яка є громадянином України, має досвід виховання дітей, спільно з добровільним помічником пройшов/ла курси професійної підготовки за спеціальною програмою підготовки патронатних вихователів та отримала відповідну рекомендацію, зі згоди всіх членів своєї сім’ї готова до розміщення під патронат дітей за місцем свого проживання і уклала з відповідним органом опіки та піклування договір про надання послуг патронату.

      Патронатний вихователь не може поєднувати надання послуг патронату над дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною.

      Патронатний вихователь здійснює свою професійну діяльність щодо догляду та виховання дітей в умовах своєї сім’ї, залучаючи до надання послуг в суботні, недільні дні та вечірні години добровільного помічника із числа членів сім’ї. Кандидатам, що мають намір стати патронатними вихователями необхідно звернутися до місцевого Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51