Анонси
      Історія розвитку

      Назад

      ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ 

      НАША МІСІЯ:

      Організація ефективної діяльності системи центрів соціальних служб та закладів соціального обслуговування в області для  забезпечення соціальних стандартів, гарантованих державою,  через управління мережею, впровадження інноваційних  технологій та налагодження взаємодії суб'єктів соціальної роботи.

      Поштовхом до створення Чернігівського обласного центру соціальних служб стало розпорядження Представника Президента України в Чернігівській області від 23 жовтня 1992 року № 387.

      Кроки становлення та пошуків:

      1992 рік. У центрі працюють психологи, соціальні педагоги, консультанти «Телефону довіри» та медико-психологічної служби. Перший досвід роботи став підґрунтям та усвідомленням необхідності створення єдиної державної системи соціальної допомоги дітям та молоді.

      1993 рік. Розширюється спектр напрямків діяльності, йдуть подальші пошуки форм і методів практичної роботи, чіткіше вимальовуються  потреби суспільства, за якими необхідно приймати науково обґрунтовані державні рішення у соціальній сфері. В області розпочато  формування мережі центрів соціальних служб для молоді. Створені перші центри в Ічнянському, Менському та Щорському районах.  

      1994 - 2000 роки.  В області продовжується подальший розвиток та упорядкування діяльності мережі центрів ССМ та їх спеціалізованих служб, приведення  їх  у відповідність до норм і нормативів, установлених чинним законодавством,  здійснюються заходи щодо поширення соціальної   рекламної інформації з питань здорового способу життя та профілактики негативних явищ у  молодіжному середовищі

      2001 - 2003 роки. На виконання Указу Президента України від 21 червня 2001 року №467 "Про додаткові заходи щодо вдосконалення соціальної роботи з дітьми, молоддю  та сім"ями" в регіоні  повністю завершено формування мережі центрів соціальних служб для молоді. Станом на 1 січня 2004 року  в області функціонує  обласний, три міських та 22 районних  центри.     

       
       

      2004 - 2006 роки. У регіоні  продовжується  організаційна робота   по доукомплектуванню центрів СССДМ кадрами відповідно до нормативної чисельності  згідно з Типовою структурою і штатами, зміцнюється їх матеріально-технічна база. Створюються перші філії районних центрів,  працівники яких надають соцільні послуги безпосередньо у територіальній громаді. В області створені перші заклади соціального обслуговування: обласний центр соціально-психологічної допомоги, обласний соціальний центр матері та дитини "Батьки й дитина разом".  

      2006 - 2010 роки. Продовжується  пошук найефективніших шляхів надання соціальних послуг задля  забезпечення належного рівня життя в першу чергу найбільш уразливих громадян, зокрема дітей та молоді для їх адаптації в соціальному середовищі: сім"ї, шкільному колективі, територіальній громаді. Створено обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування  і осіб із їх числа. 

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51