<<<45 - 55 з 644>>>


31 Грудня 2021 11:32Новини

У Варвинській громаді урочисто відкрили спеціалізовану службу для підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства

29 грудня цього року відбулося урочисте відкриття новоствореної Спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Зазначена Служба є структурним підрозділом комунального закладу «Варвинський центр соціальних служб» Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області.

Розбудова мережі спеціалізованих служб по всій Україні відбулася в рамках урядового проекту, спрямованого на реалізацію заходів оперативного

19 Грудня 2021 16:00Новини

Святий Миколай до всіх дітей приходить

Одним із завдань в роботі Семенівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є надання соціальних послу різним категоріям дітей та осіб і, насамперед, дітям та особам з особливими потребами.

До дня Святого Миколая працівники Семенівського МЦСССДМ привітали дітей даної категорії та вручили їм солодкі подарунки, таким чином підтверджуючи те, що діти з особливими потребами, їх сім’ї не залишаються поза увагою нашої Держави і всієї спільноти, і завжди можуть сподіватися на підтримку з їхнього боку.

18 Грудня 2021 11:24Новини

Триває робота щодо протидії торгівлі людьми

Спільно з представником Чернігівського обласного центру соціальних служб Юлією Велько та інспектором Управління дотримання прав людини Національної поліції України Ларисою Борисенко цього тижня відвідали Бахмацьку та Дмитрівську громади Ніжинського району, де обговорили з представниками структурних підрозділів міської та селищної ради та старостами питання взаємодії всіх суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, як в громаді, так і в області загалом.

Метою таких робочих зустрічей є покращення захисту

17 Грудня 2021 11:12Новини

Про те, як протистояти інформаційним впливам, надавачі соціальних послуг дізнались під час тренінгу з медіаграмотності

15 грудня фахівці із соціальної роботи та інші працівники надавачів соціальних послуг області пройшли тренінг з медіаграмотності «Як протистояти інформаційним впливам у часи маніпуляцій та дезінформації?», проведений медіатренерками, журналістками, експертками Інституту демократії імені Пилипа Орлика Оленою САМОЙЛЕНКО та Тетяною СТРОЙ.

Для популяризації соціальних послуг надзвичайно важливим є роль медіа, адже інформацію необхідно доносити до кожного мешканця громади. Сьогодення нам диктує нові вимоги до подачі такої інформації.

10 Грудня 2021 10:27Новини

Куликівська громада приєдналась до Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"

Протягом 6-10 грудня фахівцями ЦСС Куликівської селищної ради в рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» були проведені наступні заходи:

- продовжили проведення різноманітних тренінгів, бесід в Куликівському ЗЗСО та Куликівському ПАЛі на тему протидії насильству та булінгу;

- брали участь у тренінгах, що проводились в м.Чернігів Громадським комітетом з захисту прав людини спільно з національним експертом, тренером із протидії домашньому насильству Вікторм Вальчуком. На даних заняттях обговорювались питання

09 Грудня 2021 09:42Новини

Під час виїзду обговорили питання надання соціальних послуг у Менській територіальній громаді

08 грудня працівники обласного центру соціальних служб здійснили виїзд до Менської територіальної громади. Спільно з директором КУ "Менський міський центр соціальних служб" Володимиром НЕВЖИНСЬКИМ та заступником міського голови з питань діяльності викончих органів Менської міської ради Вікторією ПРИЩЕПОЮ обговорили питання здійснення соціальної роботи та надання соціальних послугу громаді, взаємодії суб’єктів системи надання соціальних послуг на всіх етапах цього процесу, а також окреслили цілі та заходи для майбутньої співпраці.

06 Грудня 2021 09:38Новини

Насильство - це сміття, яке треба виносити з дому!

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Чернігівський міський центр соціальних служб провів низку заходів для вразливих груп населення, які перебувають у складних життєвих обставинах, просвітницько-профілактичну роботу з метою попередження насильства та жорстокого поводження над дітьми.

Наталія СЕРГІЄВА-МАЗКОВА, психолог відділу соціальної роботи та фахівці із соціальної роботи центру провели бесіди з елементами тренінгу "Про це повинен знати кожен" із здобувачами освіти професійно-технічних навчальних

03 Грудня 2021 15:00Новини

У Ічнянській громаді відбувся конкурс творчих робіт

З метою сприяння залучення дітей з особливими потребами до творчого життя міста і громади, привернення уваги суспільства до їхніх проблем - Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ічнянської міської ради був організований конкурс творчих робіт «Хай щастя завжди буде поруч». Свої роботи надали 12 учасників віком від 4 до 15 років. Загалом, виставка дитячої творчості налічувала 38 виробів – малюнки, аплікації, вироби з дерева, декупаж, орігамі, вироби з природніх матеріалів та лего. Кожен твір – це спроба відтворити власний

03 Грудня 2021 13:00Новини

Про права людей з інвалідністю нагадали у Борзнянській громаді

Третього грудня, з нагоди Міжнародного дня прав людей з інвалідністю, фахівці із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Борзнянської міської ради провели для учнів ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Христини Алчевської та КЗ «Борзнянський ліцей» заходи «Повір у себе!».

У цей день ми приєднуємося до міжнародної ініціативи і бажаємо всім, хто не байдужий, сил і здоров’я, натхнення і успіху. Захищаючи гідність людей з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що люди з інвалідністю

02 Грудня 2021 16:16Новини

"Не будьте байдужими до власного здоров'я!" - закликали мешканці обласного гуртожитку

1 грудня світ відзначає день боротьби з СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми.

Метою проведення цього Дня – закликати об’єднати зусилля людей з усього світу для підвищення інформованості про проблему ВІЛ/СНІДу та демонстрація міжнародної солідарності перед пандемією, а також як день пам’яті жертв цього захворювання. Мешканці соціального гуртожитку долучилися до роз’яснювально-профілактичної бесіди, аби бути поперередженими.

«Сьогодні СНІД – це не вирок. Це хронічне захворювання, яке не призводить до смерті,

02 Грудня 2021 16:02Новини

Заходи щодо інформування про ВІЛ/СНІД проведені в Куликівській громаді

До Міжнародного дня боротьби з ВІЛ/СНІД, який щорічно відзначається 1 грудня, Центр соціальних служб спільно з Публічною бібліотекою Куликівської селищної ради провели інформаційний захід в центрі селища.

Мета проведення заходу – інформування населення про проблему ВІЛ/СНІДу, зокрема, як попередити інфікування та виховати толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних людей у суспільстві.

Працівниками бібліотеки був підготовлений інформаційний стенд та виготовлені червоні стрічки, які є символом боротьби зі СНІДом.

Під час заходу

<<<45 - 55 з 644>>>