<<<34 - 44 з 644>>>


15 Червня 2022 16:24Новини

Отримали методичну допомогу фахівці у Куликівці

Сьогодні Центр соціальних служб Куликівської селищної ради відвідала провідний фахівець із соціальної роботи Чернігівського обласного центру соціальних служб Світлана ЛУКАШЕНКО з метою надання методичної допомоги. Обговорили організацію надання соціальних послуг в умовах воєнного стану та зміни до нормативно – правової бази у період воєнних дій. Акцентовано увагу на алгоритмі дій фахівців у разі виявлення випадків насильства в сім ї та жорстокого поводження з дітьми.

14 Червня 2022 16:37Новини

Що робити батькам під час повітряної тривоги

Люди реагували на повітряні небезпеки, перш за все, через повідомлення Суспільного, мобільного додатку «Тривога». 11 червня в Чернігові відновила роботу система сповіщення.

Пропонуємо кілька алгоритмів дій під час повітряної тривоги для батьків від нашої психологині - Ірини Лісовецької (методистки Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області).

Повітряна тривога, коли дитина поряд із батьками

Перш за все, вам варто пам’ятати, що сирени – сигнал про те, що є небезпека.

Варто

14 Червня 2022 15:54Новини

Отримали методичну допомогу фахівці у Носівці

Під час виїзної роботи методистом обласного центру соціальних служб Юлією ВЕЛЬКО надана методична допомога спеціалістам Центру соціальних служб Носівської міської ради.

У ході зустрічі порушили питання особливостей надання соціальних послуг в умовах військового стану, їх змісту та специфіки, також обговорили категорії отримувачів послуг, які є найбільш вразливими та потребують підтримки, розглянули зміни, внесені до нормативно-правових актів.

10 Червня 2022 16:03Новини

Зміни в законодавстві у разі введення воєнного стану

Під час організації роботи з надання соціальних послуг в умовах воєнного стану, Мінсоцполітики рекомендувало місцевим органам влади працювати за механізмом надання соціальних послуг екстрено (кризово), а також делегувати, за потреби, прийняття рішення про надання соціальних послуг безпосередньо надавачам, що значно скорочує строки з надання допомоги.

Про те, яким чином у подальшому надавачі соціальних послуг інформуватимуть про надані соціальні послуги, та інші зміни у законодавстві щодо надання соціальних послуг у разі введення надзвичайного

06 Червня 2022 16:00Новини

Дітям та молоді - про безпеку

У рамках постійно діючого семінару відбулося онлайн-навчання «Що потрібно знати дітям та молоді в непростий час».

Під час заняття обговорювались правила поведінкової безпеки; особливості поводження в умовах евакуації та під час надзвичайних ситуацій; правила поведінки у скупченні великої кількості людей.

03 Червня 2022 15:47Новини

Пройшли навчання сім'ї, які бажають прихистити дитину на час війни

Унаслідок війни найбільше страждають діти. Значно збільшується кількість тих, які залишились без батьківського піклування, і постає потреба їх тимчасового сімейного влаштування. На Чернігівщині завершилось навчання сімей, які виявили бажання прихистити дітей на час війни.

Короткі навчання відбувались для об’єднаної групи сімей з Чернігівської та Житомирської областей. Навчались родини, які подали заявку через чат-бот “Дитина не сама” та заповнили розширену анкету. Попередньо ці родини ознайомились із загальними питаннями

19 Травня 2022 15:39Новини

Як допомогти пережити почуття від втрати близької людини

Втрата близької людини – глибоке та сильне страждання, горе, яке впливає на наше здоров’я, нашу психіку, на все наше життя в цілому. Кожен з нас, на превеликий жаль, зустрічається з подібним явищем та не може його оминути. Коли людина стикається з досвідом втрати, вона потребує підтримки, а найбільше підтримка та допомога потрібні дітям, які переживають цей сумний досвід.

Під час постійно діючого онлайн-семінару «Як допомогти пережити почуття від втрати близької людини», який відбувся 19 травня, методист Чернігівського обласного

19 Травня 2022 11:34Новини

Про діяльність фахівців із соціальної роботи говорили під час робочої зустрічі

Сьогодні, 19 травня, відбулась робоча зустріч представників Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Чернігівській області та Чернігівського обласного центру соціальних служб з питань забезпечення надання соціальних послуг в період воєнного стану.

Під час зустрічі проаналізували чисельність фахівців із соціальної роботи, які на сьогодні надають соціальні послуги в області. Працівники сфери соціального захисту населення виконують важливу для суспільства роботу, а в умовах війни значно зросло фізичне та емоційне

12 Травня 2022 11:30Новини

Навчались психологи обласного центру, залучені до проекту ЮНІСЕФ

Психологи Чернігівського обласного центру соціальних служб взяли участь у навчанні спеціалістів/тренерів регіональних центрів соціальних служб, які залучені до проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни».  Підготовлені тренери у подальшому здійснюватимуть навчання сімей, що виявили бажання тимчасово прихистити дитину, яка залишилась без батьківського піклування. Під час семінару учасники обговорили особливості співпраці тренерів та експертів у рамках проєкту.

04 Травня 2022 11:12Новини

Надання соціальних послуг під час воєнного стану

Запровадження воєнного стану в Україні стало величезним викликом для системи надання соціальних послуг сім’ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах або мають найвищий ризик потрапляння в такі обставини.

На сьогодні організація роботи з даними категоріями населення має забезпечувати оперативне прийняття рішення про надання соціальних послуг, адже кожен день, кожна година може бути вирішальною для життя і здоров’я людини.

Про те, яким чином надавати соціальні послуги під час воєнного стану та про останні зміни

11 Лютого 2022 14:40Новини

Підведені підсумки роботи у 2021 році та визначені пріоритетні напрямки діяльності у 2022 році

10 лютого Чернігівським обласним центром соціальних служб підведені підсумки результатів моніторингу здійснення соціальної роботи з сім’ями/особами вразливих груп населення, у т.ч., які перебувають у складних  життєвих обставинах центрами соціальних служб, центрами надання соціальних послуг, іншими надавачами соціальних послуг.

Директор обласного центру Алла КОТ повідомила, що упродовж 2021 року закінчився процес організації надання соціальних послуг в територіальних громадах області. Станом на 01.01.2022 соціальні послуги сім’ям

<<<34 - 44 з 644>>>