<<<23 - 33 з 644>>>


11 Серпня 2022 17:12Новини

Мій тато - герой!

Військова служба – це ніколи не про одну людину в сім’ї. Це завжди про всю сім’ю. Жертвувати чимось заради служби доводиться абсолютно всім, а особливо важко сприймають відсутність у повсякденному житті рідної людини діти.

У рамках постійно діючого семінару сьогодні разом з методистом Чернігівського обласного центру соціальних служб Юлією ВЕЛЬКО порушили тему «Мій тато – герой. Як підтримати дитину, якщо її рідні на війні».

Під час заходу обговорили питання щодо психологічної атмосфери в родинах захисників України,

29 Липня 2022 17:08Новини

Діти навчались технікам зцілення

Діти та війна – це несумісні поняття. Однак реалії нашого сучасного життя показують, що ми почали жити в такій реальності. Війна зачепила кожну українську родину, кожну дитину. Багатьом із них вдалося фізично втекти від цих ситуацій, однак психологічно вони будуть відчувати наслідки ще довготривалий час.

Фахівці, які працюють з дітьми, прагнуть знайти способи допомоги їм. Одним із таких способів є інструменти програми «Діти та війна: навчання технікам зцілення», яка покликана навчити дітей покроково та практично використовувати

22 Липня 2022 15:32Новини

У м.Києві навчались тренери з числа працівників регіональних центрів соціальних служб

Усі ми розуміємо, що війна приносить не тільки видимі руйнування, а й невидимі рани, пов’язані з пережитими психотравмуючими подіями, посттравматичним стресовим розладом чи іншими проблемами – і попри те, що вони невидимі, їх наслідки та вплив на життя можуть бути не менш вагомими.

На сприяння Національній програмі психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, яку ініціювала перша леді України Олена Зеленська, Бюро ВООЗ в Україні продовжує навчання тренерів із масштабованої інтервенції «Самодопомога плюс».

ВООЗ

14 Липня 2022 15:28Новини

Щоб допомагати іншим - треба насамперед допомогти собі

На базі Чернігівського обласного центру соціальних служб триває постійно діючий семінар для працівників надавачів соціальних послуг області.

На цьому тижні психолог ЧОЦСС Ганна ВОЗНЮК провела для учасників практичне заняття з елементами арт-терапії на тему «Профілактика емоційного вигорання. Самодопомога».

13 Липня 2022 15:23Новини

Представники Чернігівського обласного центру соціальних служб навчались у м. Чернівці

Директор Чернігівського обласного центру соціальних служб Алла КОТ та провідний фахівець із соціальної роботи Оксана ШПИТАЛЬНА, а також надавачі соціальних послуг області взяли участь у триденному тренінгу «Особливості соціально-психологічної допомоги населенню в кризових та екстрених ситуаціях зокрема спричинених війною», який відбувся в м. Чернівці.

Оскільки під час дії воєнного стану критично збільшилось навантаження на працівників надавачів соціальних послуг, то надзвичайно важливо забезпечити психічну безпеку спеціалістів.

07 Липня 2022 15:20Новини

Як батькам говорити з дітьми різного віку про війну

Як батькам говорити з дітьми різного віку про війну?

Адже саме у батьків діти шукають відчуття безпеки та захищеності. Відповідь на це питання намагались з’ясувати під час постійно діючого онлайн-семінару разом з методистом обласного центру соціальних служб Юлією БОГДАН.

Надавачі соціальних послуг отримали корисну інформацію про те, як діти різного віку реагують на стрес і сприймають кризову ситуацію, а також поради, як батькам підтримати та заспокоїти дитину, як допомогти пережити травматичний досвід.

01 Липня 2022 15:00Новини

Під час постійно діючого семінару порушили питання прихильності між батьками і дітьми

У рамках постійно діючого семінару для надавачів соціальних послуг області 30 червня порушили питання прихильності як основного фактору формування особистості.

Останні місяці страх і біль торкнулись багатьох родин. І для дорослих надзвичайно важливо не тільки впоратись зі стресом, угамувати негативні емоції, але й пояснити все, що відбувається, заспокоїти і дати відчуття безпеки своїй дитині. Від цього залежить її подальше вміння зараджувати собі в критичних життєвих ситуаціях.

Методист ЧОЦСС Марія ГОЛІК розповіла про те, що успіх

01 Липня 2022 14:55Новини

Про особливості соціальної роботи в умовах воєнного стану говорили зі студентами

Методисти Чернігівського обласного центру соціальних служб Юлія ВЕЛЬКО та Марія ГОЛІК приєднались до конференції, організованої відокремленим структурним підрозділом «Фаховий коледж економіки і технологій національного університету «Чернігівська політехніка».

Зі студентами говорили про особливості соціальної роботи громад в умовах воєнного стану та про специфіку переживання психотравмуючих подій, використання власних ресурсів під час подолання стресів.

27 Червня 2022 14:51Новини

Пройшла навчання чергова група кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники

Прихід у родину прийомної дитини – це важлива подія, тому майбутні батьки мають бути підготовлені до змін в особистому й сімейному житті. Будь-кому, хто зважився взяти дитину у сім’ю, необхідно пройти спеціальний курс підготовки в обласному центрі соціальних служб.

Так, після завершення активних бойових дій на Чернігівщині відбулось навчання чергової групи кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники.

Упродовж п’яти насичених днів 28 учасників навчання з Бобровицької, Бахмацької, Менської, Талалаївської,

22 Червня 2022 14:46Новини

Обговорили важливі питання забезпечення соціальної роботи у Менській територіальній громаді

21 червня представники обласного центру соціальних служб перебували в Менській територіальній громаді.

Познайомились та привітали новопризначеного директора КУ "Менський міський центр соціальних служб" Менської міської ради Тетяну ВИШНЯК, разом з директором ЧОЦСС Аллою КОТ обговорили нагальні робочі питання.

Ольга СТАРОВОЙТ, начальник відділу підвищення професійних компетенцій працівників надавачів соціальних послуг та інформаційно-аналітичної роботи, надала методичну допомогу фахівцям із соціальної роботи міського центру

17 Червня 2022 16:41Новини

Як допомогти дитині у кризовій ситуації

Війна — стрес не тільки для дорослих, які все розуміють, а й для дітей. Відчуття небезпеки, тривога, порушення звичного стану речей, постійні зміни та переміщення — все це може злякати дитину, збити її з пантелику і викликати дискомфорт. Зазвичай у кризових ситуаціях батьки найбільше переживають за дітей.

Тому під час постійно діючого вебінару психолог обласного центру соціальних служб Наталія ХАТНЮК поділилась порадами, як можна допомогти дітям почуватися більш захищеними в умовах надзвичайної ситуації.

Обіймати, пояснювати,

<<<23 - 33 з 644>>>