<<<12 - 22 з 644>>>


10 Листопада 2022 16:28Новини

Виїзна робота у Любецькій територіальній громаді

Працівники Чернігівського обласного центру соціальних служб долучились до проведення семінару за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Особливості надання соціальних послуг у громаді в умовах воєнного або надзвичайного стану» для працівників апарату Любецької селищної громади, її структурних підрозділів, депутатів та старост.

Учасники семінару разом з начальником відділу підвищення професійних компетенцій працівників надавачів соціальних послуг та інформаційно-аналітичної роботи ЧОЦСС Ольгою СТАРОВОЙТ розглянули

10 Листопада 2022 16:18Новини

Фахівці із соціальної роботи Прилуцького району опановували програму курсу "Самодопомога Плюс"

Під час виїзної роботи до м. Прилуки регіональні тренери Чернігівського обласного центру соціальних служб Оксана СНИТКО та Юлія ВЕЛЬКО навчали працівників надавачів соціальних послуг бути фасилітаторами курсу Самодопомога Плюс (Self-Help Plus, SH+). Загалом 19 учасників з 9 громад Прилуцького району (Яблунівської, Варвинської, Ладанської, Ічнянської, Малодівицької, Сухополов’янської, Линовицької, Срібнянської, Прилуцької) опанували програму курсу та зможуть навчати мешканців своїх громад п’яти основним навичкам управління стресом, використовуючи

04 Листопада 2022 16:10Новини

Привітання з нагоди професійного свята

З нагоди Дня працівника соціальної сфери фахівці із соціальної роботи Чернігівської області отримали планшети задля ефективної організації надання соціальних послуг сім´ям з дітьми у складних умовах воєнного часу.

Благодійна допомога надана в рамках проекту «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», що впроваджується Partnership for Every Child / Кожній дитині

14 Жовтня 2022 15:48Новини

Дізнайтесь більше про патронат

В умовах війни збільшилась кількість дітей, які залишились без батьківського піклування і потребують захисту та забезпечення права на догляд, виховання в безпечному та сприятливому сімейному середовищі. Таким дітям допомогу можуть надати патронатні родини.

Патронатна сім'я - це тимчасова сім'я для дитини, яка опинилась у складних життєвих обставинах. У період перебування у такій сім’ї патронатні вихователі забезпечують її догляд, виховання, збереження життя та здоров’я, а також соціально-педагогічну підтримку, сприяння медичній,

07 Жовтня 2022 15:44Новини

Про послугу раннього втручання говорили у рамках постійно діючого семінару

На цьому тижні у рамках постійно діючого онлайн семінару розглянули питання надання послуги раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя.

Послуга раннього втручання – це раннє виявлення командою спеціалістів різного профілю проблем зі здоров’ям та розвитком дитини, вчасне і оперативне надання їй допомоги, що дозволяє знизити інвалідизацію дитини в майбутньому. Послуга поєднує медичну, психологічну, соціальну, освітню допомогу та надається дітям перших років життя.

Методист Обласного

29 Вересня 2022 15:34Новини

У Михайло-Коцюбинській громаді опановували навички надання першої психологічної допомоги

Психологічний стан та психічне здоров’я кожного з нас під час воєнного стану є вкрай важливим. Багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку. І тому необхідно знати як підтримати іншу людину, котрій потрібна психологічна допомога.

На цьому тижні працівники Центру надання соціальних послуг Михайло-Коцюбинської селищної ради під час тренінгу, проведеного методистами Чернігівського обласного центру соціальних служб Юлією БОГДАН та Марією ГОЛІК, вчились надавати першу психологічну допомогу в умовах

29 Вересня 2022 15:30Новини

Засідання клубного об'єднання "Ровесник"

26 вересня 2022 року Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Чернігівській області провів чергове засідання клубного об’єднання «Ровесник» для учнів-сиріт, учнів, позбавлених батьківського піклування закладів професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівщини. У роботі засідання брали участь учні закладів професійної освіти області, спеціалісти обласного та міського центрів соціальних служб, соціальні педагоги і практичні психологи ЗПО області.

Одним із напрямків діяльності центрів соціальних служб є

23 Вересня 2022 15:25Новини

Як допомогти собі у боротьбі зі стресом?

На цьому тижні для працівників соціальної сфери Чернігівського району було організовано та проведено навчання за курсом «Самодопомога Плюс» (Self-Help Plus, SH+).

Це інноваційний мультимедійний груповий курс самодопомоги у боротьбі зі стресом, розроблений Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Він підходить для всіх випадків, коли є групи населення, що постраждали від вкрай несприятливих умов. Його можна використовувати для подолання стресу у дорослих, незалежно від того, чи є у них діагностоване психічне захворювання, а також,

16 Вересня 2022 15:21Новини

У Березнянськый громаді вчились надавати першу психологічну допомогу

Війна привнесла в життя кожного з нас багато змін, невизначеності та непередбачуваних обставин. Тривале перебування у стані тривожності шкідливе і для дорослих, і для дітей. Тому важливо знати, як у цій ситуації подбати про власне психічне здоров’я та надати психологічну підтримку іншим.

14 вересня працівники КУ «Центр надання соціальних послуг» Березнянської селищної ради вчились надавати першу психологічну допомогу дітям та їх батькам в умовах війни.

Тренінг з першої психологічної допомоги для учасників провели методисти

12 Вересня 2022 15:18Новини

Працівники соціальної сфери навчались ненасильницькому спілкуванню

Конфлікти будь-якого масштабу є невід’ємною частиною нашого життя. Вони виникають через непорозуміння і призводять до психологічної напруженості та протиборства. Зазвичай люди в конфліктній ситуації схильні оцінювати та звинувачувати другу сторону. Це відразу викликає опір і захист у відповідь. Таким чином, створюється замкнене коло конфлікту, розірвати яке часом буває дуже складно.

Працівники соціальної сфери Чернігівської області під час дводенного тренінгу навчались іншій стратегії подолання конфліктів - ненасильницькому спілкуванню,

31 Серпня 2022 17:14Новини

У обласному центрі соціальних служб навчались новопризначені фахівці із соціальної роботи

У Чернігівському обласному центрі соціальних служб відбулось навчання новопризначених фахівців із соціальної роботи територіальних громад області щодо встановлення опіки, піклування, створення і забезпечення діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Однією із умов забезпечення діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу є державна соціальна підтримка, що реалізується у формі соціального супроводу. Від успішного соціального супроводу залежить швидкість адаптації прийомної дитини та прийомних

<<<12 - 22 з 644>>>